Però… d’on vénen els bunyols?

Els bunyols de vent són uns postres esponjosos típics de la Quaresma que poden anar farcits d’alguna crema. Encara que aquí ens encanten tal qual, amb sucre i anís.

Són una recepta tradicional de Setmana Santa i el que els fa especials són les mans expertes dels que els elaboren, l’afecte i mim amb què es fan. Us agraden aromatitzats amb anís o els preferiu sense?

Una mica d’història:
L’origen de la paraula bunyol és una mica controvertit, perquè si bé per a uns deriven de «punyol», una mena de boles que els romans pastaven amb els punys, altres creuen que procedeix del francès «beignet», que significa «bult, protuberància «.

Tot i això, tot apunta que l’origen del bunyol és àrab i data del segle XI. Es creu que van sorgir a Almogia, un poble de Màlaga. La primera versió escrita amb el nom de “bunyols” es troba en el receptari del cap de cuina del rei Felip II, Francisco Martínez, qui va publicar el llibre titulat “Art de cuina, pastisseria, pa de pessic i conserveria” al segle XVI. És des d’aquella època que es té registre de la recepta tradicional dels bunyols de vent.

Hi ha qui els prefereix únicament inflats i ben esponjosos (com nosaltres a Sweet Annie), empolvorats amb sucre i/o canyella, però també qui els prefereix farcits amb crema pastissera, de llimona, de gerds, fruits vermells i fins i tot amb xocolata.

Heu provat ja els bunyols SENSE gluten amb farina de xufa? No us deixaran indiferents.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram