Propietats de la xufa que hauries de conèixer

Quan parlem de la xufa de seguida ens ve al cap l’orxata valenciana, que tant ens agrada a l’estiu; fresqueta i dolça.

Aquest fruit/tubercle prové d’una planta anomenada comunament juncia avellanada, introduït a la Comunitat Autònoma de València al s.VIII.

El seu principal ús és el de l’elaboració de l’orxata, però, es pot menjar com si es tractés d’un fruit sec o, ara ve la part que a nosaltres ens interessa més, fer servir com a substitutiu farines sense Gluten o farines de fruits secs. Gràcies a aquest superaliment podem fer una infinitat d’elaboracions aptes per a persones amb al·lèrgies als fruits secs i també amb intolerància al Gluten.

Sabíeu què?

1.- És un aliment altament nutritiu i energètic, idoni per a persones que realitzen activitat física.

2.- El seu alt contingut en fibra ajuda a regular el trànsit intestinal, combatent el restrenyiment i fent la digestió menys pesada.

3.- Els seus greixos monoinsaturats ajuden a la salut cardiovascular, millorant l’anomenat colesterol bo i reduint el dolent.

4.- Les propietats antioxidants retarden l’envelliment.

5.- Preveu l’anèmia pel seu alt contingut en ferro.

A Sweet Annie sabem aprofitar totes aquestes propietats, que ens garanteix la producció ecològica i lliure d’al·lèrgens que tan acuradament es duu a terme a Chufas Bou (www.chufasbou.com) per enriquir moltes de les nostres elaboracions i hem fet un pas més enllà…

…si voleu saber més estar-vos atents al proper Post.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram