Per què és imprescindible un bon pastís de casament?

La tradició del pastís de casament apareix a l’antiga Roma. Es preparava un pà gran per ser compartit durant el banquet. El nuvi era qui gaudia del primer mos i els trossos restants es repartien entre els assistents, que el consideraven símbol d’abundància.

Durant el s.XVIII, els convidats britànics lliuraven als nuvis unes galetes a les quals es van anar afegint fruites o fruits secs. Totes elles s’anaven apilant en forma de piràmide: si els nuvis aconseguien besar-s’hi, abans de repartir les porcions, tindrien bona sort.

Un reboster francès, va pensar que si afegien sucre guanyarien consistència. Així que va crear un pà de pessic molt més gran a la seva base per formar aquesta piràmide a la qual es van anar incorporant altres ingredients com crema, sucre glas i detalls decoratius. Va ser, sens dubte, la base del pastís de casaments actual.

El pastís de casaments ha passat per diverses etapes fins a convertir-se en un dels instants més esperats pels convidats, i per descomptat, pels recent casats; és tot un ritual dolç.

L’estètica tradicional del pastís és la clàssica de diversos pisos, coronada per un parell de ninots que representen els nuvis.

Actualment, els pastissos de casament són autèntiques obres d’art d’alta costura. Se segueixen les darreres tendències i es personalitzen al més mínim detall, segons els desitjos dels nuvis, podent-se adaptar a al·lèrgies o intoleràncies. Pel que fa a sabors, hi ha una varietat molt àmplia que sorprendrà els paladars més exquisits dels nostres convidats.una varietat molt àmplia que sorprendrà els paladars més exquisits dels nostres convidats.

Us ve de gust provar?

¡Smash Cakes sense sucre!

Oblida’t del prejudici que la pastissería no és sana.

Això s´ha quedat enrere.

Cuidar-se està de moda i els pastissers ja fa temps que s’han sumat a aquesta tendència creixent. Mamis “Healthy” que cuiden la salut alimentària dels seus nadons contractant pastissos sense sucre ni edulcorants artificials per a les sessions fotogràfiques dels seus menuts.

Però també per a persones que es vulguin cuidar i tenint en compte que “a ningú no li amarga un dolç”, tenim alternatives naturals com el sucre de coco, xarop d’greuge o d’arròs, maltitol i per no oblidar-nos de la dolçor pròpia que s’aconsegueix dels dàtils o altres fruites dissecades. Si a tot això hi afegim farina de xufa o de tramús, flocs de civada, farines semi-integrals, la chía, el coco i el cacau, li donen un toc deliciós i nutritiu i poden ajudar a controlar els índexs glucèmics.

Procurem que tots els nostres pastissos responguin a les vostres necessitats, especialment a la dels més petits cuidant la seva salut sense oblidar-nos del paladar.

Però… d’on vénen els bunyols?

Els bunyols de vent són uns postres esponjosos típics de la Quaresma que poden anar farcits d’alguna crema. Encara que aquí ens encanten tal qual, amb sucre i anís.

Són una recepta tradicional de Setmana Santa i el que els fa especials són les mans expertes dels que els elaboren, l’afecte i mim amb què es fan. Us agraden aromatitzats amb anís o els preferiu sense?

Una mica d’història:
L’origen de la paraula bunyol és una mica controvertit, perquè si bé per a uns deriven de «punyol», una mena de boles que els romans pastaven amb els punys, altres creuen que procedeix del francès «beignet», que significa «bult, protuberància «.

Tot i això, tot apunta que l’origen del bunyol és àrab i data del segle XI. Es creu que van sorgir a Almogia, un poble de Màlaga. La primera versió escrita amb el nom de “bunyols” es troba en el receptari del cap de cuina del rei Felip II, Francisco Martínez, qui va publicar el llibre titulat “Art de cuina, pastisseria, pa de pessic i conserveria” al segle XVI. És des d’aquella època que es té registre de la recepta tradicional dels bunyols de vent.

Hi ha qui els prefereix únicament inflats i ben esponjosos (com nosaltres a Sweet Annie), empolvorats amb sucre i/o canyella, però també qui els prefereix farcits amb crema pastissera, de llimona, de gerds, fruits vermells i fins i tot amb xocolata.

Heu provat ja els bunyols SENSE gluten amb farina de xufa? No us deixaran indiferents.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram