Des de Sweet Annie us explicarem una dada molt divertida:
S’explica que l’origen de la crema catalana tradicional, elaborat amb llet, rovells d’ou, sucre, maicena, la pell d’una taronja o una llimona, vainilla i una branca de canyella, va tenir lloc en un convent a Cataluña, al segle XVIII . Aquell convent rebria la visita d’un bisbe, per la qual cosa les monges van voler preparar un menú una mica més especial que de costum, i van pensar a preparar un flam de postres.
Però potser per les presses, o perquè no tenien bé la recepta, aquell flam va quedar molt líquid i no va arribar a quallar. Així que, amb els nervis del moment, van intentar arreglar les postres posant-li sucre cremada per sobre.
La llegenda explica també que quan aquell bisbe es va emportar una cullerada de crema catalana a la boca es va cremar amb el sucre, i va exclamar en català ‘crema’, que en espanyol significa ‘crema’, atorgant-li ja per sempre el nom a aquesta nova creació .
Tradicionalment la crema catalana es preparava per gaudir-la el dia de Sant Josep, el 19 de març, però avui dia són unes postres que es prenen en qualsevol època de l’any.
Us ve de gust provar?