El divertit origen de la Crema Catalana

Des de Sweet Annie us explicarem una dada molt divertida:

S’explica que l’origen de la crema catalana tradicional, elaborat amb llet, rovells d’ou, sucre, maicena, la pell d’una taronja o una llimona, vainilla i una branca de canyella, va tenir lloc en un convent a Cataluña, al segle XVIII . Aquell convent rebria la visita d’un bisbe, per la qual cosa les monges van voler preparar un menú una mica més especial que de costum, i van pensar a preparar un flam de postres.

Però potser per les presses, o perquè no tenien bé la recepta, aquell flam va quedar molt líquid i no va arribar a quallar. Així que, amb els nervis del moment, van intentar arreglar les postres posant-li sucre cremada per sobre.

La llegenda explica també que quan aquell bisbe es va emportar una cullerada de crema catalana a la boca es va cremar amb el sucre, i va exclamar en català ‘crema’, que en espanyol significa ‘crema’, atorgant-li ja per sempre el nom a aquesta nova creació .

Tradicionalment la crema catalana es preparava per gaudir-la el dia de Sant Josep, el 19 de març, però avui dia són unes postres que es prenen en qualsevol època de l’any.

Us ve de gust provar?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram