Coneixes la Crema Chantilly?

La crema Chantilly és sinònim de nata ensucrada i muntada, que de vegades es pot aromatitzar. S’utilitza generalment com a decoració o element en la preparació de postres i begudes.

Es creu que va ser creada per accident per François Vatel, que era el cuiner i responsable de banquets al servei del Gran Comte Lluís II al Castell de Chantilly de França del segle XVII.

Hi ha diferents versions sobre la creació de la crema Chantilly, sent la més comuna que el 1671, el Comte encarregés a Vatel un gran banquet per al rei Lluís XIV. Una celebració magnífica que va durar tres dies en què sembla que Vatel va batre la nata ensucrada en excés, aconseguint “per error” donar-li més volum i amb això poder decorar tots els plats necessaris.

Qui ja no l’ha tastat com a part d’un pastís o d’un batut o amb maduixes?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.