Curiositats que hauries de sapiguer de la Coca de Sant Joan

Cada any commemorem el solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any, i que s’assimilà a la festivitat amb l’arribada de la cristiandat. Però Sant Joan és potser la més pagana de les festes cristianes, i la seva celebració, plena d’aigua, foc, música i alegria, l’acosta més a un divertit aquelarre que a una festivitat religiosa.

La coca de Sant Joan és una de les coques més populars de Catalunya que es menja per celebrar la Nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny (revetlla de Sant Joan), unes postres tradicionals i imprescindibles d’aquella nit.

Hi ha infinitat de gustos i variacions amb fruites confitades com les cireres, rodanxes de taronja i meló, de pinyons, farcides amb nata o crema, massapà o de llardons, etc. Abans s’acompanyava de vi dolç o ranci, però actualment aquestes begudes han deixat pas al cava.

Però a que no sabies:

  • Que en Sweet Annie se puede adaptar la coca de San Juan totalmente al gusto del consumidor? Sense ou, sense lactosa, amb diversos farcits o sense, coques mixtes en una sola peça i la coca especial de la casa: “Cherry Tree”. Una coca farcida de cremós d’ametlla i cireres, i decorada amb Streusel (migues cruixents), cireres i un lleu toc de glacejat de llimona com a “guinda del pastís”. Tota ella en forma d´arbre i les úniques fruites confitades són meló en forma de fulles de l´arbre.

Ja podeu fer els vostres encàrrecs!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram