Dolç de codony

Us presentem un dolç típic per a la benvinguda a la tardor, el dolç també conegut com a carn de codony.

És unes postres preparades a partir de la fruita del codony, típica a Espanya i Portugal, que ha aconseguit traspassar les nostres fronteres.

Sabies que l’arbre del codony és originari de l’Àsia Menor i el Caucas?

Els grecs i els romans el van traslladar a Espanya, on al principi es consumia cuit i endolcit amb mel.

Aquesta fruita és rica en pectina i serveix per disminuir nivells elevats de colesterol a la sang. En aquest sentit la fruita del codony és beneficiosa per a les persones amb hipercolesterolèmia i pot ajudar a regular-la en reduir l’absorció dels greixos.

Quant a l’elaboració del dolç, només cal coure al vapor el codony fins que estigui tendre, trossejar-lo per aconseguir una massa suau, afegir-hi la mateixa quantitat de sucre amb una mica de canyella i coure’l de nou 40 o 50 minuts més. Després, la massa es bolca en un motlle i es refreda. Segons van passant els dies, va adquirint aquesta consistència semisòlida tan característica.

Us ve de gust provar?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram