Dolç de codony

Us presentem un dolç típic per a la benvinguda a la tardor, el dolç també conegut com a carn de codony.

És unes postres preparades a partir de la fruita del codony, típica a Espanya i Portugal, que ha aconseguit traspassar les nostres fronteres.

Sabies que l’arbre del codony és originari de l’Àsia Menor i el Caucas?

Els grecs i els romans el van traslladar a Espanya, on al principi es consumia cuit i endolcit amb mel.

Aquesta fruita és rica en pectina i serveix per disminuir nivells elevats de colesterol a la sang. En aquest sentit la fruita del codony és beneficiosa per a les persones amb hipercolesterolèmia i pot ajudar a regular-la en reduir l’absorció dels greixos.

Quant a l’elaboració del dolç, només cal coure al vapor el codony fins que estigui tendre, trossejar-lo per aconseguir una massa suau, afegir-hi la mateixa quantitat de sucre amb una mica de canyella i coure’l de nou 40 o 50 minuts més. Després, la massa es bolca en un motlle i es refreda. Segons van passant els dies, va adquirint aquesta consistència semisòlida tan característica.

Us ve de gust provar?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Facebook
Instagram
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.