A Sweetannie alguna vegada ens hem trobat amb aquest dilema, ja que la nata en rebosteria és un dels principals protagonistes. Tot i això, per als intolerants a la lactosa o vegetarians, per més deliciosa que sigui, menjar-la no és una opció. Pensant en aquest gran percentatge de persones que no poden menjar aquesta delícia, es va crear la nata vegetal, també coneguda com a mix vegetal. Una alternativa a la nata tradicional que prové 100% de greixos vegetals.
Una altra diferència és que la vegetal es conserva força bé a temperatura ambient, cosa que no passa amb la nata d’origen animal i per això només es pot mantenir refrigerada.
La nata vegetal és molt fàcil de muntar o conservar, a causa de la consistència més dura i sense necessitat d’estar pendent que no baixi. Tot i això, la nata d’origen animal requereix moltíssima més cura i dedicació per trobar el punt exacte de muntat.
Una altra cosa bona és que la barreja es pot congelar per fer servir en una altra ocasió amb tota la comoditat i facilitat. I aguanta en refrigeració fins a 12 dies, si es vol congelar es pot fer sense cap risc.
Has tastat alguna vegada un pastís vegà, endolcit amb dàtils i decorat amb nata vegetal i fruita fresca?