Origen del torró

Sabríeu dir-me d’on ve el costum de menjar menjar per Nadal?

Doncs bé, a Sweet News per fer el conte curt us direm que els orígens del torró a Espanya van arribar de mà dels àrabs.

Alacant (especialment a les muntanyes) estava fortament lligada al cultiu d’Ametllers i hi havia ruscs de mel de romaní crua i farigola, amb la qual cosa disposaven de tots ingredients principals per a la seva elaboració. Amb els anys ha anat evolucionant.

Una de les primeres mencions oficials a l’origen del torró apareix el 1582, en un document del municipi d’Alacant que assenyalava que utilitzaven aquest dolç per a festes de Nadal, com a part del pagament del salari.

A principis del segle XVI els torrons eren exportats per tot el món com un article de luxe. Es va començar a fer servir la clara d’ou al costat de la mel que feia que adquirís una tonalitat blanca, més apetitosa i que millorava la barreja, naixent així el Torró d’Alacant que coneixem avui dia.

Actualment el torró és un dolç elaborat de mil maneres diferents, fins i tot amb adaptacions per a aquelles persones amb algun tup d’al·lèrgia o intolerància.

Des de Sweet Annie us convidem a continuar gaudint d’aquest menjar.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram