Avui us parlarem de “Los Pestiños”

Els Pestiños pertanyen també al grup anomenat postres de paella i són dolços fregits fets de massa que es van originar a Andalusia i es troben comunament a tot el sud d’Espanya. En general, es condimenten amb llavors d’anís o llavors de sèsam i una vegada fregits, se submergeixen en un xarop a base de mel o s’empolvoren amb sucre.

La seva història és molt antiga. A la Roma clàssica es feia un dolç similar que es prenia a les Saturnàlies. Es deien “frictília”, i es cuinaven amb farina de blat, es fregien en mantega de porc i es banyaven en mel.

Actualment hi ha variants vegetarianes, sense lactosa o sense gluten amb farina de blat de moro, xufa o cigró per a diferents intoleràncies.

Heu provat ja els Pestiños?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram