Avui us parlarem de Las “Flores Manchegas”

Les Flors Manxegues són unes postres de paella dolça a base de farina cuita amb ou, poca sucre i depenent de la variant pot portar llet o no.

És un dolç tradicional de Castella-la Manxa i s’elaboren amarant el motlle de ferro, que els dóna la seva forma barroca característica, a la massa i aquest en ficar-se a l’oli la massa es fregeix. Quan està ben daurada i adherida al motlle es treuen, s’empolvoren i s’arrebossen de sucre, canyella
o mel.

El seu origen té un naixement àrab, on són anomenats “nan panjara”, i entrarien dins dels anomenats “postres de paella” (llet fregida, torrijas, bunyols, etc.) compten amb una manera de preparació bastant senzill i se solien prendre calents o tebis a les festivitats de Quaresma, Carnaval i Setmana Santa.

Actualment hi ha variants vegetarianes, sense lactosa o sense gluten amb farina de blat de moro, xufa o cigró per a diferents intoleràncies.

Heu provat ja les Flors Manxegues?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram