Som a Quaresma

Sabies que la Quaresma és el període de quaranta dies que van des del Dimecres de
Cendre al Diumenge de Rams?

Segles enrere era de compliment obligat realitzar durant la Quaresma els actes de sacrifici i penitència coneguts com a dejuni i abstinència. Durant aquells dies sí que es permetia ingerir algunes petites porcions d’aliments que estiguessin elaborats amb ous, llet (que solia ser d’ametlles, per així no tenir origen animal), farina o mel, i es feia com a aportació energètica, sobretot per a aquells treballadors que havien de suportar unes llargues jornades laborals, amb un sol menjar principal al cos.

Durant els dies de Setmana Santa és molt típic el consum de diferents dolços de la nostra variadíssima gastronomia, tots d’una gran aportació calòrica.

Des de Sweet Annie recorrerem la península d’un extrem a l’altre, per comprovar com a cada província ens trobem amb diferents dolços que es realitzen durant aquestes dates com Torrijas, Bunyols de Quaresma, Arròs amb llet…
Us ve de gust provar?

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
Instagram